HAKKIMDA

Merhaba sevgili Çevre Dostları,

* 18 Subat 1969 yilinda Diyarbakir`in Bismil ilçesinin Türkmenaci Köyünde dogdum. Burada ilkokul 3. sinifi bitirdikten sonra Ocak 1980`de babam bizleri Almanya`nin Duisburg sehrine götürdü.  

* Burada ilk ve orta Okul egitiminden sonra 1987`de Duisburg Belediye`sinde 3 yillik  çevreyle ilgili bir meslek (Ver- und Entsorger) egitimi gördüm. Meslek egitim çerçevesinde çöpler konusunda egitim aldim. Örnegin: çöplerin degerlendirilmesi, ayrilmasi (siniflandirilmasi), yok edilmesi (bertarafi) ve çöplerin azaltilmasi. Ayrica çesitli çevre sorunlari ve cevremizin korunmasi ile ilgilide egitim aldim.  

 

* Meslek egitiminden sonra üç yil boyunca 1993´ce kadar Duisburg Belediyesi`nin çöp isletme tesisinde çalistim.

 

* 1993 yilindan 2003 yilina kadar türklere yönelik Çevre Danismani olarak görev yaptim. Bu danismanlik çerçevesi içinde Duisburg`ta yasayan 50.000`i askin Türk vatandaslarina yönelik, çöplerin degerlendirilmesi, ayrilmasi (siniflandirilmasi), yok edilmesi (bertarafi) ve çöplerin azaltilmasi konusunda  türkçe danismanlik hizmeti verdim. Çevre Danismanliginda çöpler konusunda çesitli Türkçe brosür ve el ilanlari hazirladim. 

 

* 1993`te bir yillik çöplerin degerlendirilmesi, ayrilmasi (siniflandirilmasi),  yok edilmesi (bertarafi) ve çöplerin azaltilmasi konusunda ustalik egitimi bitirerek ustalik belgemi (Meisterbrief) aldim.

 

* 1997´den 1998´e kadar gece okulunda çevre tekniksiyenlik bölümünde (technische Umweltschutz) egitim aldim ve burada kati atiklar üzerine (Abfallbeauftragter) ve akarsulari koruma (Gewässerschutzbeauftragter) ile ilgili iki sertifika  aldim.

 

* 1998 ile 2000 yillari arasinda aylik yayinlanan Haftalik Posta gazetesinde ve 2000 ile 2004 yillarinda yine aylik yayinlanan Arkadas gazatesinin Çevre Kösesi`nde çevremizin korunmasi ile ilgili Köse Yazilari yazdim.

 

* 2003 yilindan itibaren Duisburg Belediyesine bagli olan Wirtschaftsbetriebe Duisburg`un www.wirtschaftsbetriebeduisburg.de müsteri hizmetleri bölümünde çalistim.

 

* Eylül 2005`den Eylül 2007´ye kadar Sari (Ambalaj) ve Kagit Bidonlarinin bosaltimini saglayan idari bölümüne gectim. Burada 65 isçinin ve 20 çöp kamyonun sorumlulugunu üstlendim.  

 

* Ekim 2007´den itibaren ayni kurulusta planlama bölümünde görev yapmaktayim.

 

TÜM ÇEVRE DOSTLARINA SAYGILARIMI SUNARIM.

Muhammet Ali Yaşar

HAKKIMDA” için 15 yorum

  1. Merhaba sevgili Ali Bey,
    çevre duyarlılığı bilinciniz bu derece gelişmiş bir insan olarak sitenizi çok beğendiğimi belirtmek isterim. Bizim de İlhan İrem severler (sevecenler) olarak yaşama olan saygının önce kendi çevremize göstereceğimiz saygı ile başlayacağından hareketle kurmuş olduğumuz henüz çok yeni bir oluşum olan http://doganin.melektozlari.com için sizin tecrübenizden ve benzer temadaki oluşumumuz için çevre ile ilgili kampanyalarda sizinle beraber hareket edebilmek adına irtibat içinde olmak, irtibatta olduğunuzun diğer çevre odaklı sitelerden de bizi haberdar etmeniz çok sevindirecektir bizleri. Işık ve sevgiyle…

    Beğen

  2. Sevgili Ali,
    İletini bugün aldım.
    Yaşam öykünü okudum; büyük oğlumla aynı yaştasınız. O da 1969 doğumlu.
    Yaptığın iş, çok önemli. İnsan sağlığıyla, canlı/cansız sağlığıyla ilgili.
    Seni kutluyorum; gelecekte daha uzun yazarım.
    Sağlıklı günler içinde başarılı uzun yıllar dilerim.
    Fehmi SALIK
    (LALO)

    Beğen

  3. Iletiniz icin cok tesekkür ederim Hocam. Ben de size uzun ve basarili yillar dilerim.

    Almanya-Duisburg´tan cevreci selamlarla…

    Beğen

  4. Sevgili Ali Abi,

    Cok guzel bir is yapiyorsun. senin gibi cevrecilerin bizimle oldugunu gormek cok guzel. ben munihte surdurulebilir kaynak yonetimi uzerine master yapiyorum. cevre ve surdurulebilir kaynaklarla ilgili yenide bir forumumuz var. ziyaret etmen dilegiyle, kendine iyi bak

    Beğen

  5. Ali Bey Merhaba
    Sitenizde bir dünyaresimi ile fabrikalar bütünleştiren bir fotoğraf mevcut.
    Biz yayınevi olarak çeşitli kitaplar çıkarıyoruz.Bir de Çevre Sorunları diye bir kitap hazırladık.Bu kitabın kapağında belirttiğimiz fotoğrafı kullanmamıza izin vermenizi rica ederim.
    Halil İbrahim Öztürk
    Lisans YaYINCILIK

    Beğen

  6. Merhaba Ibrahim Bey, bahs ettiginiz fotograf internet´e bircok sayfada bulunmaktadir. Fotografin kime ait oldugunu ben de bilmiyorum. Bundan dolayi malesef size kulanma hakkinda birsey söyleyemem.

    Ama hazirlamis oldugunguz kitap kesinlike benim de ilgimi cekecektir. Kitabin ne zaman yayinlanacagi konusunda veya kitaba nasil ulasilabilir ile ilgili bilgi verebilirseniz cok menun olurum.

    Calismalarinizda üstün basarilar dilerim.

    Almanya´dan cevredostu selamlar

    M. Ali Yasar

    Beğen

  7. Merhaba Sevgili Hasan, sayfama yapmis oldugun yorumdan dolayi tesekkür ederim. Master calismanda sonsuz basarilar dilerim.

    Cevre Dostu selamlar.

    M. Ali Yasar

    Beğen

  8. merhaba, sevgili ali yasar bey.cevre ile ilgili bir arastirma icindeyken sizin stenize rastladim..ve bir türlü cikamadim…gercekten o kadar doyurucu bilgiler varki..sanirim aradigim her konuyu burda bulabilirim..aslinda emailinizi aradim ama bir türlü bulamadim..size emailimi yaziyorum..eger bana yazarsaniz sevinirim..bende köln de oturmaktayim..hatta sizinle cevre konulari ile ilgili direk sohpet görüs alisverisinde bulunmayi cok isterim..
    saygilarimla…

    Beğen

  9. Selam Güzel İnsan!!…
    22.Nisan DÜNYA GÜNÜ için araştırma yaparken Sizin Sitenizle tanıştım.. Öncelikle ÇEVRECİ ve ARAŞTIRMACI kimliğinize hayran oldum.. Sizi ÇEVRE ve DOĞA adına başardıklarınızdan dolayı coşku ile kutluyor, YÜREĞİNİZDEN öpüyorum..
    Gönenç dolu bir yaşam diliyorum.. Anavatan’dan kucak dolusu selam ve sevgiler..

    Beğen

  10. Bu güzel yorumunuzdan dolayi cok tesekkür ederim Ayse Canan hanim. Web sayfanizi ziyaret ettim. Web sayfanizda Cok güzel ic acici resimler mevcut. Ben de siz bu güzel yeteneginizden dolayi kutluyorum.

    Beğen

  11. Muhammet Ali Yaşar bey merhabalar;
    Sizinle iletişim kurmak için e-posta adresinize ulaşmaya çalışıyoruz. Bize dönerseniz çok mutlu oluruz. Sevgiyle kalın

    Beğen

  12. Ne güzel sevdigin işte başarılı olmak…Sağlıklı,mutlu ve başarılı nice yıllar dilerim Muhammet Ali yaşar bey.

    Beğen

Yorum bırakın