Ziyaterçi Defteri” için 12 yorum

  1. Gazetelere bakıyorsunuz, köşe ve haber yazıları varsa-yoksa siyasetten bahsederler. Oysa çevre konusu var olma- yok olmamız la ilgili her gün yazılacak kadar acili-yeti var. Haydi çevreyi bu hale getiren biz insanlara layıkız ama ya diğer canılıların suçu ne? Biz kirletecegiz canlılar en büyük pay alacak uyok öyle insanlıkla olmayan bir davranış. Siyasilere yağcılık yapmak için sayfalarca yazı yazanlar çevreye duyarsız kalmakta…Yazıklar olsun diyorum

    Beğen

  2. Sevgili Rafet bey, ilk önce ziyaretçi defterime bıraktığınız yorumdan dolayı size teşekkür ederim. Malasef size bıraktığınız yorumdan dolayı katılarak sizi onaylıyorum. Ya siyasetten, ya da bilmem hangi ünlü kiminle nerede buluştular ile ilgili konularda yazılar bulunmaktadır.

    “Şu anda yarının artık bugün olduğu gerçeğiyle karşı karşıyayız. Çok geç kalmiş olmak diye bir şey vardır. Sayısız uygarlığınn beyazlamış kemikleri üzerinde şu acıklı sözcükler yazılı:
    Çok geç. Eyleme geçmezsek, merhameti olamadan güce, ahlaklı olamadan kudrete, kavrayışı olamadan kuvvete sahip olanlar için ayrılmış zaman koridorlarına sürükleneceğimiz kesin.”
    (Martin Luther King)

    Beğen

  3. cikan duman kansorojen etki yaparmi . Ankara’nin, Elmadag ilcesinde bastas cimento fabrikasi bazi kimysal atiklari,imha edilecek esrar gibi uyusturucu maddeleri doğada yok olmayan çöpleri yakarak imha ediyor ancak ilce cok kotu bir duman ve koku altinda kaliyor.cikan duman kansorojen etki yaparmi.cevap verirseniz cok memnun olacagim.ilce halki gerekli yerlere bas vuru yapti ancak bir sunuc yok.tesekkur ederim.

    Beğen

  4. Merhaba sayin E. Başer,

    ilk önce bana yöneltiğiniz bu sorudan dolayı teşekkür ederim. Yanlız bu soruya kolay cevap verilmesi biraz zor.

    Eğer kimyasal maddeler yakılıyorsa ve yakılan bu maddelerin dumanları filitrelenmeden havaya bırakılıyorsa bu gazlar insan ve doğa açısindan riskli ve zararlı olduğu kesindir.

    Eğer bu maddelerin kanserojen olup olmadığını veya hangi bileşimler hava bırakıldığının ortaya çıkarılması için havaya salınan bu dumanın veya gazın inceleme altınına alınması gerekir. Ancak o zaman kesin bir şey söylenebilir.

    Umarım biraz da olsa size yardımcı olmuşumdur.

    Almanya’dan çevreci selamlar

    M. Ali Yaşar

    Beğen

  5. Sevgili E. Baser,

    Sesinizi duyurmak için gazete, radyo ve televizyonlara bas vurmanızı tavsiye ederim. Belki bu yoldan size gerekli yerlerden bir cevap gelir.
    Verdiğiniz bu hakli eğlemde size başarılar dilerim.

    Selamlar
    M. Ali Yaşar

    Beğen

  6. Çevreye duyarlı olduğunuz, insanlara bu hususta bir uyarı mahiyetinde ve yol gösterici çalışmalar yaptığınız için teşekkürler. Umarım bu çalışmalarınız birilerinin çevre bilincini geliştirmede faydalı olur. izleyenlerinizin, önerilerinizi dikkate alıp gerekli çalışmalara katkı yapanların çok olması dileğiyle saygılar sunarım.
    Bu çaba ve çalışmalarınız Cenab-ı Hak nezdinde kat kat fazlasıyla ecir bulacaktır inşaallah.

    Beğen

  7. M. Ali Yaşar Merhabalar,
    Ben Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla ilişkiler ve Tanıtım Bölümü 4. sınıf öğrencisiyim. Sınıf arkadaşım Mehmet Bilir ile birlikte daha güzel bir Çevre için Dijital Mühendis Grubu olarak oluşturduğumuz ‘TemizLike’ projemiz Türkiye genelinde düzenlenen Hayal Edin Gerçekleştirelim Yarışmasında Finale kaldı. Projemizde şehir insanının oluşturduğu çevre kirliliğine önlem olarak bir mobil uygulama önerisinde bulunduk. Birinci olabilmemiz için ise sosyal medyada desteğe ihtiyacımız var. 30 Saniyenizi ayırarak bizlere oy verirseniz çok minnettar oluruz.

    https://www.hayaledingerceklestirelim.com/oylama/Voting/Detail?projectId=12

    Liked by 1 kişi

  8. Sevgili Engin ve Mehmet, umarim bu proje calismanizla birinci olurusunuz.

    Oyumu size verdim ve sosyal medyadada projenizi paylastim.

    Calismalarinizda Üstün basarilar dilerim. Almanya´dan cevreci ve dostca selamlar.

    Beğen

  9. Merhaba Şükran Hoca, benim açımdan herhangi bir sıkıntı yok. Sayfamdan faydalana bilindiği için memnun oldum ve başarılar dillerim.
    Çevreci Selâmlar

    Beğen

Yorum bırakın